Wat vertellen haren ons?

Categorie: Dieren Haaranalyse
412 x bekeken
Anita

Haren bevatten een schat aan informatie

We hebben 7 haren incl. de wortels, uit de manen (net voor de schoft) van het paard nodig om een gedegen meeting te doen. Wat vertellen deze haren ons dan precies? In iedere haar(follikel) zit allerlei informatie opgeslagen, die door onze epigenetische haaranalyse met natuurlijke golffrequenties gemeten kan worden (S-drive). Haren bestaan uit vezels, die opgebouwd worden vanuit de haarwortel. Dit is het levende deel van een haar. Haarwortels kenmerken zich tot de meest stofwisselingsrijke weefsels. Via de haarwortel zijn de haren aangesloten op de bloedsomloop en worden continu gevoed met voedingsstoffen. Daarnaast bestaat er ook een intensieve uitwisseling met stoffen uit de lymfe- en weefselvloeistof. Deze uitwisseling zorgt voor een afspiegeling in het haar van de concentraties van de essentiële elementen en van de zware metalen die in de weefsels aanwezig zijn. De haren vertellen ons dus wat de gesteldheid is van het paard op epigenetisch niveau.

Structuur van de haarbol en haarfollikel

Manen- en staartharen zijn draden van gesmolten, dode, verhoornde cellen, maar de haarbol is de bolvormige structuur aan de basis van de haarzakje waarvan het deel uitmaakt. Elke haarbol bevat verschillende lagen van verschillende soorten cellen die zich uitstrekken door de haarfollikel, een gebied van cellen dat de germinale matrix wordt genoemd (het gebied van cellen dat nieuwe haren produceert door mitose) en een inkeping die de papilla van het haar wordt genoemd (die bevat de vele bloedvaten die voedingsstoffen leveren om het groeiende haar te voeden).

Bio-marker op epigenetisch niveau

Haren zijn verbazingwekkende, bijna onverwoestbare, bio-marker die veel persoonlijke informatie op kwantum- epigenetisch niveau kunnen vertellen. Meer dan 800 sleutelindicatoren worden in kaart gebracht en gebruikt om de grafieken en tabellen te maken die het complete rapport voor paarden en het 90-dagen-plan vormen.

Lees verder